Thursday, September 16, 2010

Ne t'inquiète pas.

No, kaipa sitä on turha salailla. Tiistaina kysyin yliopistolta milloin kurssini alkavat, ja kv-toimisto ei ilmeisesti ole allekirjoittanut oppisopimustani. Yritin valita kursseja liian monesta tiedekunnasta, ja nyt asia pitää korjata. Tiistai ei siis ollut erityisen hyvä päivä, vaikka hyvääkin tapahtui. Kaikki asianomaiset joille puhuin sanoivat "älä huolehdi", mutta kyllä se vähän huolestuttaa.

Keskiviikkona pääsin juttelemaan Madame D:lle, ja nyt minulla on ainakin syyskaudelle valittuna tarpeeksi kursseja. Kevätkaudesta jutellaan vielä :( Olen oikeastaan valinnut tiedekunnastani ne kurssit mitä pystyin, joten nyt on kai vähän pakko mennä johonkin toiseen tiedekuntaan. Tänään tosin menin keskustaan eikä niiden tdk ollut auki just silloin. Pitää siis yrittää joskus toiste. (Tämä vaikuttaa ihan normaalilta ongelmalta vaihtarien keskuudessa, joskus kursseja ei pidetäkään jne. joten mun ei pitäs olla niin huolissani mutta kun on kerran tottunut suht luotettavaan korppiin siitä on vaikea oppia ulos. Joo, täällä ei muuten mitään elektronista kurssi-ilmoittautumista ole, ihmiset kävelee yliopistolle ja katsoo ilmoitustaululta missä kurssit pidetään).

Avasin tänään pankkitilin. Hiukan hirvittää miten se meni. Islannissahan tosin avasin pankkitilin konkurssivaltiosta ja vielä sen konkkaan ajaneeseen pankkiin, joten tän pitäs olla vähän parempi tilanne. Minua varoitettiin että tämä pankki voi olla kallis, mutta kun kysyin pankista rouva sanoi että se on ilmaista ekan vuoden (ja mähän lähen täältä viimeistään vuoden kuluttua, joten tant pis).

Sosiaalisesti tunnen vähän enemmän ihmisiä ulkonäöltä, mutta ei kunnon keskusteluja muuta kuin parin kanssa. Tällä kyselymenolla tosin lukuvuoden lopulla tunnen varmaan koko Amiensin. Koska merci beaucoup (kiitos paljon) vanhenee nopeasti, olen tyytynyt sanomaan merci mutta viemällä käteni yhteen ja kumartamalla hiukan. Tämä taitaa hiukan nolostuttaa ranskalaisia "eihän siitä nyt niin paljon vaivaa ollut".

Keskustaan menin linkillä, joka on täällä 1,20. Nyt on kuitenkin jokin erikoiskampanja, jonka ansiosta linkki maksoi vain 1 euron ja lippu on voimassa koko päivän. Se oli ihan mukavaa.
Keskustassa ollessani etsin viimein luterilaisen kirkon, mutta se on ilmeisesti kiinni eikä niinkään käyttöön vaan turistien kuvattavaksi. Kysyin sieltä eräältä vanhemmalta naiselta mistä löytyisi pappi, ja hän otti minut oikein käsikynkkään ja ellei olisi ollut kiireessä olisi varmaan taluttanut minut perille asti. Kuulemma Notre Damelta löytyy viittoja joissa lukee "täällä pappi" tai vastaavaa. Notre Damelta en kuitenkaan näitä löytänyt (ND on muuten aivan häkellyttävän suuri ja upea, suosittelen kovasti), joten kysyin niiden turistikaupasta mistä löytyy pappi. Katedraalilta lähtee useita teitä (vähän niinkuin Reykjavíkissa Hallgrímskirkjalta) eri suuntiin, ja yhdellä niistä löytyi sitten pappi joka on kuulemma presbyteerinen. No, minulla ei ollut mitään ennakkoluuloja presbyteeriläisistä (SATCin Charlotte taisi olla ennen juutalaiseksi kääntymistään?), joten menin ja soitin ovikelloa joka pirisi reippaasti. Kuten sitten kävi ilmi, ko. pappi ei ollutkaan presbyteeri vaan katolilainen (mikä nyt kävi vähän paremmin järkeen, ottaen huomioon missä maassa nyt ollaan). Se ehdotti että tulisin johonkin nuorten iltaan joka on ensi viikon keskiviikkona keskustassa. Sieltä sitten oletuksella löydän ihan alkuperäisiä ranskalaisia ja varsinkin on kivaa jos nekin sattuu asustamaan Baillyssa.

Tänä iltana 18.30 pitäisi olla joku juhla (vaihtareille?) toisessa opiskelija-asuntolaketjussa jota kutsutaan nimellä Thil. Sen pitäisi olla tässä lähellä. Ehkä siellä tapaa ihmisiä.

Huomenna ensimmäinen ihan oikea virallinen kurssi jolle menen (tätä ennen yritin käydä FLE-kursseilla jotka on tarkoitettu vaihtareille, mutta se oli vähän sompaamista kun luokat oli aina toiset kun ilmoitetut). Sitä ennen tai jälkeen yritän etsiä Madame L:n jolle sitten puhun lisää tosta opintojen sumplimisesta.

Turisti-infossa sanottiin että kanafileet olisi suht halpoja kun kysäisin mikä olisi halvin liha. Pitää koettaa. Siellä myös sanottiin (kun kysyin pitäisikö vettä keittää kun se maistuu kloorilta) että vaikka vesi maistuu kloorilta, se ei ole vaarallista, maku on vaan huono. Mitä ovat tätä lukevat biologit ja muut hoitoalan ihmiset?

No comments:

Post a Comment