Friday, September 17, 2010

La lumière m'échappe...et revient.

Tänään oli ensimmäiset kurssit. Ensimmäisellä kurssilla oli opettaja joka, huomattuaan että paikalla oli aika paljon vaihtareita, painotti että ko. kurssi ei ole helppo eikä hän suosittele sitä vaihtareille koska jo alkuperäisillä ranskalaisilla on ongelmia sen kanssa. Sen jälkeen tämä professori järjesti testin oikeinkirjoituksesta. Ensimmäisen 10 minuutin aikana. Tämän jälkeen oli kirjallisen historian kurssi, joka vaikutti mielenkiintoiselta, vaikkakin aika tajunnan virran omaista luennointia sisälsikin. Aiheena keskiaika. Hupina oli lähinnä yrittää päätellä "ai noin ne nimittää ilmiötä x" lennossa ja samalla kuunnella seuraavaa aihetta. Sieltä sai nivaskan. Koska opettaja ei voi tietää kuinka monta kurssille tulee (varsinkin kun kyseessä oli massaluento), materiaalia jaetaan niin kauan kuin sitä riittää ja loput saavat ensi kerralla omansa.

Kolmannet tunnit olivat sitten kreikan alkeet. Hyvin pieni ryhmä (6-7 hlöä), ja minä olen ainut vaihtari (minulla on edelleen vaikeuksia kutsua itseäni vaihtariksi). Nivaskan saatuani olin hiukan huolissani koska siinä oli aika paljon kreikan historiaa, mutta sitten mentiin itse kreikan lukemiseen jossa pääsinkin sitten loistamaan (no, vähän ainaskin). Suomi äidinkielenä+tiedot latinasta+venäjän luku yläasteella=kreikan alkeet menee ihan kivasti, ehkä??. Ensimmäisellä tunnilla luettiin kirjoitettua kreikkaa ja käytiin vähän sitä mitä sanat sitten tarkoittavat. Diftongien maagista todellisuutta tavatessamme pääsin hiukan rentoutumaankin (ranskassa ei ole diftongeja, meillä on=muut takelteli, minulle aika tuttu juttu).

Elämästä tuli viimeistään hyvää kun pääsin viimein juttelemaan jumalaisen Madame L:n kanssa, joka tietää kaikkein eniten vaihto-oppilaiden menoista, niille kannattavista kursseista ja jopa ruohonjuuritasolla mitä professoreja kannattaa valita (kriteerinä siis puhuuko nopeasti, käsittämättömällä aksentilla tms.). Ilmeisesti en edes oikeastaan voi valita kevätlukukauden kursseja vielä, koska niille ei ole vielä aikatauluja. Huo-hitsin-kaus. Madame L kertoi myös että pari professoria on erityisen taipuisia vaihto-oppilaiden vaihtoehtoisten kurssin suoritustapojen suhteen (esim. ei tarvitse tehdä koetta vaan esim. tehdä joku projekti tai kirjoitelma tms. kotona). Huh siis. En tiedä vielä menenkö takaisin sille opettajalle joka pelotteli vaihtareita: ilmeisesti minulla on ensi viikko aikaa mennä "kokeilemaan" kursseja tyypilliseen ranskalaiseen tapaan (tai vähintäänkin täällä). Madame L:n kanssa löytyi vaikka mitä jännää ja sain vielä kopiot tiedekuntani Raamatusta joten voin katsoa kurssisisältöjäkin jottei tarvitse ostaa sikaa säkissä (säkin ja sian tosin voi heittää syyskuun loppuun mennessä pois jokatapauksessa :)).

Ilmeisesti se katolisten nuorten tapaaminen on vasta parin viikon päästä. Harmi. Tänä viikonloppuna on Amiensin kulttuuriperintöpäivät (alkanut jo itseasiassa) ja kuulemma kaikkea jännää tapahtuu keskustan kirkoilla. Voisi myös käydä tarkistamassa Hortillonaget eli pikku puutarhat jossain päin Amiensia.

Ulkona oli aluksi aika lämmintä mutta sitten alkoi olla vähän koleampaa. Juuri kuten se entinen vaihtari sanoi, ei niinkään kylmä asteiden puolesta vaan sellaista kosteudesta johtuvaa hyisyyttä. Auringon paistaa kyllä, ei täällä ole satanut kuin pari kertaa. Rakennukset yleensäkin ovat suht kylmiä. Tiedä sitten onko niissä lämmitystä. Veikkaan että fleecellä pärjäis hyvin jos vaihdan siihen. Harkitsen hiuksieni leikkaamista lyhyemmiksi, ainakaan ei tarvitsisi olla koko ajan noukkimassa hiuksia (sentään omiani: vaikka luulin syväpuhdistaneeni kämpän, jääkaapista löytyi taas entisen asukin hius. Kuinka nainen voi olla niin karvainen??).

Ajattelin tänään yrittää löytää niitä kanafileitä ja katsoa paljonko ne maksavat, ja sitten valmistaa ne päivälliseksi. Ruokaa ilman ei ole hyvä elää, sain siitä eilen muistutuksen :)

No comments:

Post a Comment