Olen nyt ollut täällä kolme viikkoa ja yhden päivän, ja olen kokeillut vaikka mitä kursseja kaikilta vuositasoilta. Joillain kursseilla kävi nopeasti selväksi etten jäisi paikalle pidemmäksi aikaa (ennätys: 15 minuuttia!), joillakin kesti kauemmin. Tällä hetkellä olen valinnut enemmän kuin tarpeeksi opintopisteitä syksylle, joten periaatteessa minun pitäisi olla huojentunut ja odottaa innokkaasti seuraavia tunteja. No, kyllähän minä vähän odotankin, mutta silti voisi harjoittaa pientä mietintää valintojeni suhteen.
Viimeisin valitsemani kurssi, englannin kirjallisuus, oli tältä päivältä peruttu, joten oikein ystävällinen opettaja antoi materiaalit edellisiltä tunneilta ja kertoi mitä minun pitää tehdä vastaisuudessa. Olin varma että kun tulisin luennoille 4. opintoviikolla, saisin vastaukseksi räkäisen naurun, mutta toisin siis kävi. Toivon mukaan kurssi menee hyvin. Engl. kirj. on vielä siitä hyvä, että se ei ole pelkkää luennointia suurelle yleisölle vaan kurssin yhteydessä on myös TD (travaux dirigés?=ohjattua työskentelyä joka tapauksessa) jossa pääsee itse työskentelemään. Tähän mennessä on nimenomaan ahdistanut opintojen yksisuuntaisuus, mutta olen sittemmin jättänyt näitä kursseja, joko pakosta (esim. FLE-tunnit vaihtareille meni vertaavan kirjallisuuden väliin) tai omasta valinnasta (keväällä on opintoihini paremmin sopiva kielitieteen kurssi, joten miksi kärsiä ylimääräistä nyt kun asian voi hoitaa kerralla kuntoon?).
Se siis hiukan vain epäilyttää että tällä hetkellä valinnoissani on neljän kielen tunteja. Suurin osa on tietysti ranskaa, nyt tuo englannin kirjallisuus, kreikka ja latina. Suurin huoli on kreikka. Latina on oikeastaan se mikä kuuluu tutkintooni, ja se myös kiinnostaa minua enemmän. Kreikka saattaa sössiä latinan opiskelun, koska niitä taivutetaan vähän samaan tapaan ja kreikka vaikuttaa vaikeammalta kuin latina koska siinä täytyy jatkuvasti muistaa espritit ja aksentit+aakkoset isoilla ja pienillä (eivät yleensä samat). Hm. Opintopisteiden puolesta kreikka ei myöskään olisi pakollinen. Lukujärjestys tosin jää todella tyhjäksi jos jätän sen. No, pitää miettiä. Jännältä se kyllä vaikuttaa, kunhan se ei torppaisi latinaa (tai muita kieliä).
Se ystävällinen englannin opettaja sanoi että tämän viikon tunnit oli peruttu kai jonkun lakon vuoksi ja kuulemma ensi tiistaina on lakko taas. Opettaja oli ihan hajalla tästä, ja se vakuutti että ne ei todennäköisesti lakkoilisi paljon tänä vuonna koska niiden tarpeisiin ei vastata kuitenkaan.
Ai niin, se opettaja joka ei pidä Erasmuksista tuli viime perjantain tunneille ja minä oletin että läksyjen tarkistuksessa meidät nirhattaisiin, mutta 1) natiivit mokaili siinä missä mekin 2) hänen ei tarvinnut nirhata meitä, koska hän oli valittanut valtaapitäville ja koska ryhmä oli melko täynnä jo ennen Erasmuksia (18!), yli puolet E-oppilaista joutuu vaihtamaan ryhmää. Minä, harkiten jo ko. kurssin jättämistä, sain luvan jäädä koska olin ensimmäisillä tunneilla. Arvostan ihan kaikesta huolimatta tuota opettajaa: hän on tiukka, ja ilmeisesti vaatii paljon, mutta vaikka (E-) oppilas tekeekin virheen, hän ei moiti vaan korjaa ja antaa helpottavia ohjeita. Koska hän sai tahtonsa läpi ja ainakin 10 Erasmusta jättää ryhmän, tällä kertaa ei tullut kasapäin läksyjä (ilmeisesti ne viimekertaiset olivat pelote meitä varten).
Nyt on jo 4. opiskeluviikko, joten alkaa olla vähän viimeiset hetket valita uusia kursseja. Minulle toivon mukaan riittävät ne mitkä olen jo valinnut +-kreikka. Kreikan kohtalon voin päättää myöhemmin, mutta uusia kursseja on vaikeampi löytää.
Latinan kurssit olivat oikein kivat. Opettaja on nainen joka puhuu (kuten varoitti minua ennen tunnin alkua) todella, todella nopeasti, mutta ymmärrettävästi, ja muutenkin on myönteiset odotukset kurssista.
Opiskelupuitteet ovat oikein mukavat. Yliopiston kupeessa..Siis. Tämä kampus jakaantuu rakennuksiin A-F. Kun tulen kouluun, kampus on suurinpiirtein tämän muotoinen: F, E, D ja keskellä rotonde ja sitä vastapäätä kirjasto, C, B, A. Hämäävästi rakennukset A-F muodostavat oikeastaan yhden todella ison n. V:n muotoisen rakennuksen. Kahden janan yhtymäkohdassa on rotonde, joka on pyörylä jonka käyttötarkoitus selvitetään myöhemmin. Sitten täällä on amfi Robert Mallet, amfi 600, amfit R1-R6 jne. ripoteltuna ympäri rakennuskokonaisuutta. Amfit vastaavat meidän auditorioitamme. Ranskan opinnot tapahtuvat enimmäkseen rakennuksessa B.
Asiaan: yliopiston kupeessa on siis kirjasto, josta on tähän mennessä löytynyt kaikki kirjat mitä on tarvinnutkin, ja enemmän. Siellä on myös todella viihtyisää työskennellä kurssien parissa tai lukea muuten vain. Alhaalla on lehtilukusali ja tietokoneita joilla voi katsoa yliopiston sähköpostin tai etsiä kirjoja (nämä koneet taitavat olla erikseen).
En tiedä kävikö se ilmi tästä päivityksestä, mutta nyt tuntuu menevän ihan hyvin. Rahaa menee vielä jonkun aikaa perusjuttujen hankkimiseen, mutta se taitaa olla pakko hyväksyä. Nyt kun aloin käymään opiskelijaravintolassa, minun pitäisi pysyä kunnossa terveydenkin puolesta. Kunhan on aikaa, voisi ilmoittautua yliopistoliikuntaan, joka on täällä kuulemma ilmaista. Sitä ennen taidan tarvita lenkkarit (Gore texit ovat vähän raskaat noille tunneille). Mistähän niitä saa..
Anglismien välttäminen on vaikeaa. Mikä on massaluento suomeksi?
No comments:
Post a Comment