Tuesday, October 12, 2010

Les Suédois sont mon kryptonite

Juttelin tänään puhelimessa alkuperältään ruotsalaisen miehen kanssa: mongersin jotain käsittämätöntä ranskaksi ja kun hän kuuli että olin suomalainen, hän tiedusteli josko haluaisin vaihtaa keskustelun ruotsiksi ja kieltäydyin sillä tekosyyllä että akkuni oli juuri loppumaisillaan. Yritän suoriutua paremmin kun näen ko. miehen ja oletettavasti hänen vaimonsa kasvotusten myöhemmin.

Viime perjantaina oli sähkökatkos, joten kirjasto oli kiinni. Yliopistoruokalaan sentään palasi juuri ja juuri ajoissa voima jotta lounas voitiin tarjoilla (mutta ne juustot olivat poissa kylmästä jonkun aikaa, joten en suosittele niitä!). Katkos vaikutti myös vuokranmaksuun, mutta loppu hyvin kaikki kai hyvin.

Kuten viime maanantaina, tänään (tiistai) oli liikennealojen lakko mikä tarkoittaa että puolet opettajista ei pääse tulemaan yliopistolle (arvioiden mukaan noin puolet opettajista asuu muualla kuin Amiensissa, esim. Pariisissa tai Lillessä) eli opetus oli aika seis. Samaan aikaan oli myös opiskelijoiden mielenosoitus eläkeiän korottamista vastaan, mikä viimeistään pakotti kaikki pois tunneilta. Saa nähdä onko huomenna koulua.

Pisteenä i:n päälle sain tänään kuulla että Jyu:n koordinaattori on lomalla ensi viikon. Vaihtarien siis täytyy palauttaa nivaska tärkeitä papereita kv-toimistoon tiettyyn päivämäärään mennessä (suht pian). Jos täällä päässä ollaan lakossa tämä viikko, ja ensi viikolla jyu:n koordinaattori on poissa pelistä, tärkeiden kurssipapereiden palautus ajallaan voi käydä jännittäväksi. Nämä paperit siis sisältävät muutoksia oppisopimukseen, lupaus opiskella täällä ja esikoisen luovutus, eli peruspapereita.
Liikennelakon ulottuminen yliopistoon, yliopistoruokalaan (myös kiinni) ynnä muuhun tuo siis hiukan haasteellisuutta elämään.

Lakon pikaista loppua toivoen,
M.

3 comments:

  1. Huh, eksoottista hommaa! No, Ilonallahan on se myrkkylietevuotokatastrofi Unkarissa menossa, että taitaa olla ihan jännittävää kaikilla.. Onneksi ei sentään sattunut ihan naapurissa, vaan toisella puolella maata tuo.
    Mä oon taas uponnu liikaakin tahkoamaan vaan opiskeluja, enkä oo ehtiny kunnolla kirjoittelemaan sulle (tai muille), mut koitan parantaa tapani! :-)

    ReplyDelete
  2. Oho, toi on varmaan aika ikävä silti :o No, gradun tekijälle annetaan melkein kaikki anteeksi (tämä ei kuitenkaan mene tuomioistuimessa läpi, muista se ;)).

    ReplyDelete
  3. Yliopistot on kyllä made of win and god joka puolella näköjään :-D Toivottavasti jaksat lakkoilevien ranskiksien keskellä.

    ReplyDelete