Monday, October 18, 2010

Pas de photo, s'il vous plait, je suis fameuse

En pysty pistämään tähän blogiin kuvia, enkä saa myöskään yhteyttä filezillaan joten yritän kehitellä jotain facebookin kautta. Osa teistä tosin saattaa sillä periaatteella jäädä ilman kuvia, mutta pyytäkää jos haluatte niitä. Toinen vaihtoehto on googlen kautta tai jotain. Hm..

Viikonloppu meni hyvin, päädyin kaupungille hillumaan koska oli vain kerran (?) vuodessa tapahtuva Nuit Blanche, eli yö jolloin ei nukuta. Minusta tuo nimitys (valkoinen yö) kävisi enemmän järkeen Suomen kesän ollessa kyseessä, mutta ihan sama. Se olisi varmaan ollut tosi hauskaa muiden ihmisten kanssa, mutta ison lössin kanssa liikkuminen on todella, todella hidasta..Siis mukavia ihmisiä mutta mennään nyt jonnekin, tänne jäätyy!

Loppujen lopuksi ruotsin puhumiseni jäi hyvin häviin kun sitten menin viikonloppuna tapaamaan sitä pariskuntaa, koska paikalla oli aika paljon ihmisiä. Tilaisuuden jälkeen menin muiden nuorten mukaan ja vietimme seuraavat kuusi tuntia pelaten yksinkertaiselta vaikuttavaa peliä, mutta joka vaati hirveästi strategiointia. Minä jopa voitin pari kertaa, yhden vielä oikein ryminällä :)
Se oli siis aika upeaa. Palaan tuonne loppuviikosta.

Tänään oli taas FLE (ranskaa ulkomaalaisille) kulttuurikurssi ja englantia. Selvisin englannin kokeesta hyvin koska olin sattumalta onnistunut lukemaan juuri tarvittavat jutut, ja siinä se sitten olikin. Juhlaa. Onnistuin juttelemaan parin kurssilaisenkin kanssa. Huomiseksi pitäisi FLEn kielioppikurssille kirjoittaa kirje, mutta koska kirjoitan tätä enkä sitä, jotain voi päätellä motivaatiotasosta.

Koska julkinen itkeminen on ilmeisesti jokseenkin pakollista ulkomailla, suoritin em. kulttimenon tänään. Oman kerrokseni keittiö oli ihan likainen koska siellä oli kasa kiinalaisia, joten menin toiseen (lue: täällä 1. kerros) kerrokseen ja yritin siellä mutta siellä joku tyyppi sanoi että kunhan odotan 4 minuuttia niin pääsen (5 minuuttia myöhemmin...). Yritin vielä päästä 3. kerrokseen (täällä 2.), mutta en nähnyt ketään jolla olisi avainkortti ja omallani pääsee tietysti vain 1.kerrokseen (täällä alin kerros). Palasin siis toiseen kerrokseen. En ollut tajunnut kuinka nälkäinen olin, joten odotellessani hellalle pääsyä vedin mahaan yhden palan leipää ja heti silmät kostuivat. Kistus. Vieressäni olivat tietysti kiinalaiset kaverini, jotka olivat myös tulleet evakkoon oman kerroksemme keittiöstä niiden toisten tieltä, joista yksi yritti rauhoitella minua ja sitten se tyyppi joka oli alunperin kettuillut minulle tuli myös hyvittelemään (no, omalla tavallaan).
Miksikö kerron tämän? Muistakaa pitää huolta verensokerista niin vältytte noloilta tilanteilta.

Tein sitten kai elämäni ensimmäisiä köyhiä ritareita. Ei paha. Leipä kastetaan maitoon ja paistetaan pannulla. Syödään sokerin kanssa.

Sitten makeanystäville omistettu osio:
Ranska on suklaanystävän ellei eeden niin erittäin hyvä keidas. Amiensissa ainakin on useita suklaapuoteja, ja hypermarketeista (täällä supermarketti on pikkuinen puoti, ja hypermarketti on sitten iso) saa n. 1,30 eurolla 400g suklaata (ja vielä maistuukin hyvältä!). Tumma suklaa on täällä aika halpaa. Eli halvallakin pääsee herkuttelemaan, mutta jos rahaa löytyy ja on valmis maksamaan, rahaa saa kyllä palamaan. Uusimmassa löytämässäni kaupassa on irtokarkkiosion vieressä erikseen pikku pusseihin pakattuina munkkeja, donitseja, vohveleita sun muuta jotka myöskin punnitaan. Vohvelit tuntuvat olevan täällä suosittuja, melkein aina kassalla edessäni olevallla on vohveleita muiden ostosten seassa, ja kuten mainitsinkin jo edellisessä täällä on vohvelivaunukin, en tosin tiedä kuinka säännöllisesti ja missä. Etsintä kannattaa aloittaa Rue de 3 cailloux:ilta (Amiensin Laugavegur, tai kauppakatu. Se paikka missä kaikki kaupat ovat).

Nyt taitaa pitää aloittaa sen tekstin puurtaminen, muuten voi mennä myöhään.

Ai niin joo, huomenna on taas yliopiston lakko, ja kuulemma lakko koskee yleisesti vähän kaikkea (ehkä). Ehkä ensi viikolla kulttuurikurssi kertoo mistä lakkoilu on peräisin, sitä tapailtiin jo tänään mutta ihan todella. Toivon mukaan lakko ei vaikuta kauppoihin, tosin minulla on kyllä jotain varastossa joten ei kai se kauhean paha olisi (kunhan se ei kestä kovin kauaa).

Seuraavaan kertaan :)
Jos en vastaa viesteihinne, se ei johdu siitä etten halua, vaan koska en ehdi. Minun olisi pitänyt kirjoittaa jo viime viikonloppuna parillekin ihmisille mutta aika hulahti ohi. Olen pahoillani.

2 comments:

  1. Joo 'hyvä ruoka, parempi mieli' on totta kyllä.

    Onnea tosta enkusta! Itse asiassa öö, säähän ootkin sitten tän syksyn pisteissä mua jo edellä. Ei hassummin vaihtarille.

    ReplyDelete
  2. Kistus unohdin pistää otsikon tälle postaukselle.

    Ei se sentään loppukoe ollut, enemmän pistari josta on ilmoitettu etukäteen, mutta kiitos silti :) saa nähdä miten täällä kurssisuoritukset tulee menemään (katso seuraava kirjoitus)..

    ReplyDelete