Thursday, November 11, 2010

La pluie et le bon temps?

Yritin tänään päästä yliopistolle, mutta kastuin turhaan: tänään on juhlapäivä (taas) joten koulua ei ole. Kaupatkin ovat kiinni, leclerciä (eli sitä kalleinta) lukuunottamatta.

Alan pikku hiljaa huolestumaan latinan puolesta. Lakkojen, saartojen, lomien ja pyhäpäivien takia 12 viikon kurssista ei päästä varmaan edes viiden paremmalle puolelle. Pistareissa en ymmärtänyt mihin osiin piti vastata, kun koepaperista vain viidesosa meni opettajalle ja loput jäi itselle.

Ensi viikolla on ensimmäiset ihan oikeat kokeet yhdestä kurssista. Periaatteessa tuntuu että se on yksi niistä ainoista kursseista joissa ymmärrän sisällön täysin, joten kai pitäisi olla itsevarma olo, mutta on vaikea tietää mitä ja miten täällä vastataan kokeisiin. Ope ei ilmeisesti ollut vielä tehnyt koetta, joten se ei vielä tiennyt montako kysymystä tulisi. Vastauksien pituudesta kysyttäessä: "mitä nyt kahdessa tunnissa ehtii kirjoittaa." Että näin.

Tiistaina oli taas osittainen saarto, mutta ainakin meille tunnit pidettiin, muista en tiedä. Aamupäivällä periaatteena tuntui olevan "Erasmukset sisään, muut ei", mutta myöhemmin ovet avautuivat kaikille. Tiistaina kävin myös sitten hammaslääkärissä. Se otti yhteensä neljästä hampaasta kaksi kuvaa, ja ilmoitti ettei mulla ole reikiä tai hammaskiveä, ja kaikki on kunnossa. Ainoa ongelmani on viisaudenhampaani. Yritin vakuuttaa sille että kyllä siellä ihan oikeasti on ongelma, mutta se vaan toisteli että kaikki on kunnossa ja sylki puhuessaan suuhuni (hyi). Jep. Jos pääsen täältä Suomeen jossain vaiheessa, käväisen oikealla hammaslääkärillä, kaikella kunnioituksella.

Marraskuussa sataa. Paljon. Näinollen tähänastinen "kävelen kaikkialle"-periaatteeni saattaa romahtaa.

Sain tietää että paikallinen prepaid tietää miten rahastaa asiakkaitaan: kun ostaa puhelimeensa rahaa, on kaksi viikkoa aikaa käyttää se. Eli minun ei ole mahdollista vain ostaa yhtä 5 euron korttia ja sitten pihistellä sillä tammikuuhun saakka. Kalastelen josko löytyisi firma jolla ei tällaista rajoitella olisi. Pelkään kyllä pahaa. Sillävälin minulla on päälle 5 euroa rahaa tällä hetkellä puhelimessani, jotka pitää käyttää huomiseen mennessä. Ulkomaanpuheluja siis :D

Päässäni käyn jatkuvasti läpi mahdollisuuksia mitä teen jos täältä ei saa opintoja lakkojen takia ulos ja joudun palauttamaan Erasmus-apurahaa. Mahdollisesti vaihto toiseen yliopistoon? Ei vaikuta hyvältä vaihtoehdolta. Toisaalta etelä saattaisi näyttää kivalta tämän sateen jälkeen..(ei sillä, etelä on kuulemma nihkeämpi varsinkin talvella. Uskokoon ken tahtoo).

Vannon: kun tuntuu että viimein menee hyvin ja sen sanoo ääneen, maailmankaikkeus työskentelee yliaikaa ihan vain muistuttaakseen minua siitä että eihän elämästä hengissä selviä.

2 comments:

  1. Ei kai nyt Erasmus-rahaa peritä takaisin??? Ainakaan tommosen force majeuren takia, niinku siellä tuntuu olevan meneillään koko ajan.. En oo ainakaan kuullu kenenkään koskaan palauttaneen Erasmus-vaihtorahoja, vaikka kukaan ei oo tuntunut tekevän vaihtonsa aikana juuri muuta kuin bilettäneen hurjasti. ;-D
    Ja niissä prepaideissa saattaa olla sellainen juju, että kun ostaa lisää puheaikaa, niin siitä käynnistyy uusi kaksiviikkoinen. Ehkä. Vähän lyhyt aika kyllä tuo, vaikka onhan näissä kotimaisissakin takarajat sillä, missä ajassa pitää ladattu puheaika käyttää.

    ReplyDelete
  2. Mä taas oon kuullut nimenomaan tarinoita siitä että vaihtarit ei oo saanut opsejaan ja näinollen vuosi mennyt koulun puolesta hukkaan ja vielä pitänyt maksaa apuraha niille, Kelasta puhumattakaan. Opettajat täällä varoitti että "älkää nyt huolestuko, mutta pari vuotta sitten vaihtarit ei pystynyt tekemään kuin yhden lukukauden".

    Ai onko Suomessakin tollanen systeemi? Ei Islannissa vaan. Selvisin koko kesän minimikuluilla (no, puhelimen suhteen). Kistus.

    ReplyDelete