Friday, November 12, 2010

Italie France Etats-Unis

En ole vähään aikaan tuntenut itseäni yhtä upeaksi. Puhuin erään opettajan kanssa aika sujuvasti historiasta, tarkemmin sanoen italian ja ranskan suhteesta vuosisatoja sitten ja vertasin sitä nykytilanteeseen ranskan ja englannin välillä. Ranskan kansakunnan englantivastaisuudella on pitkät juuret, eikä englanti ole ensimmäinen, vaikea vielä tietää onko viimeinenkään, jota vastaan ranskan kieli asetetaan.

Ensi viikolla on kokeet lit popista ja englannista. Kirjallisia tehtäviä parilta muulta kurssilta. Kaikesta huolimatta, se täytyy sanoa että täällä asuntolassa on aika vinkeä huone jossa saa keskityttyä aika mukavasti opiskeluun (vrt. olet koneella ja katsot/kuuntelet samaan aikaan miljoonaa muuta asiaa) ja nyt kuulemma järjestetään vielä kaiken lisäksi kirjoituksen tukikerho erään kurssin oppilaille. Ilmeisesti minäkin voisin ehkä änkeä sinne, vaikken ko. kurssilla olekaan. Yritys hyvä kymmenen..Kurssi on siis myös ranskalaisille, joiden ranskan kielen hallinnasta ollaan hiukan huolissaan kuten olen jo maininnutkin.

Jätin kai aika virallisesti sen vaihtareita vihaavan naisen kurssin, ja koska minulla riittää aikaa, käyn nyt samaa kurssia kahden eri opettajan kanssa eri aikoihin. Teistä varmasti kuulostaa hassulta, mutta kaikki kolme opettajaa vievät kurssia ihan eri suuntiin. Pelottava nainen on kielitieteilijä, mies taas on enemmänkin kirjallisuuteen menevä tyyppi ja uusi nainen antaa hyödyllisiä papereita mutta vaikuttaa välillä hiukan hämmentyneeltä (tänään se antoi saman paperin kuin ihan ensimmäisellä kerralla ja sitten käytiin sitä läpi. Miksei kukaan sanonut mitään? Miksen minä?). Uusi nainen alkoi tosin pitää kurssia vasta pari viikkoa sitten: pelottavan naisen ryhmä oli liian iso, joten "vapaaehtoisia" pyydettiin menemään uuden naisen matkaan. Yhdessä kaikki nämä opettajat siis pitävät n. 5-6 ryhmää, aiheet käydään eri järjestyksessä eli koska jätin pelottavan naisen ryhmän, uusi nainen käy varmaan vähän samaan tyyliin PN:n kanssa, mutta mies taas on kääntänyt järjestyksen päälaelleen. Oletan siis että jos jatkan molempien opettajien kanssa, saan kokonaisen kurssin kasaan. Loppujen lopuksi nuo opettajat tekevät kokeen yhdessä, joten sillä, kenen kanssa kurssin käy, ei oikeastaan ole väliä. Se täytyy kyllä huomauttaa (kyllä, juuri sinä tuleva vaihtari) että muutokset kursseihin täytyy ilmoittaa DAI:lle (kv-toimisto), ja minulla on tunne että ne katsovat vähän vinoon jos käyn samaa kurssia kahteen kertaan. Ehkä kysyn tästä Mme L:ltä. Periaatteessa kukaan ei välttämättä saisi edes tietää tästä, koska eiväthän muut opiskelijat tee samoin eivätkä opettajat syynää toistensa opiskelijalistoja, mutta ihan vain estääkseni pulaanjoutumisen, tehdäänpäs tämä oppikirjan mukaan.

Täällä muuten opettajat pyytävät kurssille ilmoittautuessa täyttämään henkilötiedot sun muuta. Jotkut haluavat vain nimen ja sähköpostin tai puhelinnumeron, yleensä kuitenkin saadaan paperi jossa kysytään lasten määrää, puolisoa, sitä tekeekö töitä yliopiston ulkopuolella ja mitä kieliä on opiskellut ennen tälle kurssille tuloa. Ai niin, ja missä opistossa teit toisen asteen opintosi jne. jne. Ihan vaan jotain mihin varautua..

Lisäys: niin englannin koe on taas vain pikkukoe. Paperissa lukee Quizz (virn).

1 comment:

  1. Quizz :D

    Pidempiä kommentteja, postia ja yllätys coming up.

    ReplyDelete