Monday, January 24, 2011

Le prof n'est pas là

Uuden lukukauden alussa kannattaa varautua siihen että opettaja ei ole paikalla. Vaihtareille tämä on siitä upeaa että vaikka tunneille raahautuminen turhan takia voikin rasittaa, aikaa jää mukavasti muiden kurssien pohtimiseen.

Menin tänään huvin vuoksi venäjän tunneille. Vaikka siitä, kun viimeksi opiskelin venäjää onkin kulunut jo viisi vuotta, en ollut täysin ulkona siitä mitä tunneilla puhuttiin (kyse on siis alkeiskurssista, joka alkoi syksyllä). En tiedä vielä menenkö takaisin. Ohjelmassa on jo muutenkin latina ja englanti, ja mietin pitäisikö espanjaakin yrittää. Pohdintaa pohdintaa.

Mme L oli tänään(kin) poissa, kuten viime viikollakin. Ehkä kurssi vielä joskus alkaakin.

Latinan ensimmäiset tunnit oli jo viime perjantaina (kurssit siis alkoivat viime viikolla, en vain kirjoittanut siitä tänne). Opettaja vaihtui ensimmäisestä lukukaudesta, eivätkä opettajat vaihtaneet minkäänlaisia "tästä kerroin heille viimeksi"-lappusia joten käytännössä melkein sama kuin menisi uudestaan ensimmäiselle kurssille, nyt vain meiltä kai jo odotetaan 1., 2. ja 3. taivutuksen osaaminen. Huhheijaa.

Käyn "sitä pahaa kurssia" nyt vain yhden opettajan kanssa, eli sen uuden naisen. Ihan kivaa. Ensimmäisillä tunneilla käytiin läpi sama teksti kuin mitä sen miehen kanssa käytiin jo ennen joulua, joten leppoisaa menoa. Ihmeesti löytyi uuttakin asiaa kun ruotimaan lähdettiin.

Ai niin, ja se scifi-elokuva joka on allegoria Jugoslavian sodalle ei olekaan elokuva vaan Star Trek: Deep space nine. Upea opettaja. Harmi ettei se opeta mitään käteviä kursseja nyt.

Nyt sitten valitaan kursseja, kokeillaan, viskataan menemään ja tullaan takaisin häntä koipien välissä, vain päättäkseen että käy tuon kurssin sittenkin koto-Suomessa (minä paljasta mitään).

Hauska hetki Pariisissa: kävellessäni Eiffelin tornille kuulen juttelua takaani, ja siinä on kaksi ruotsalaista miestä. Käänsin pääni hivenen liian nopeasti, joten ne huomasivat ja sanoivat "Hey" (eivät ne voineet sanoa 'Hej', eivät ne kuulleet minun puhuvan). Huikkasin takaisin nolon hein ja kiristin tahtia. Tulevaisuutta varten tulee kehitellä maa josta väitän tulevani jos mokailen julkisilla paikoilla.

allegoria: fr. allégorie -> lat. allegoria -> gr. ἀλληγορία "verhottu kieli, kuvainnollinen"

No comments:

Post a Comment