Tuesday, December 21, 2010

La neige




Ranskalaiset ovat.

Heräsin aamulla kello 8.15, söin ja pakkasin loppuun ja lähdin raahaamaan matkalaukkuani keskustaan. Ilmeisesti jos sataa lunta, linja-autot eivät kulje. Aluksi tiet olivat ihan kolaamattomia, keskustaan mennessä tiet alkoivat jo hiukan parantua.

Rautatieasemalla kehotettiin tarkistamaan josko lentoni olisikin peruutettu. 50 senttiä ja cyber-kahvilavisiittiä myöhemmin palasin asemalle josta ostin junalipun Paris Nordiin asti. Normaali linja oli peruutettu.

Paris Nordista otin l'aero-èren (? Ihan sama) CDG:n terminaali 3:lle, josta edelleen menin shuttle carilla terminaali 1:lle. Kello oli kaksi kun saavuin.

Annoin matkatavarat pois ja sitten alkoikin käyskentely ympäri lentokenttää joka jatkui tunteja. Luin pikkuisen kokeisiin, söin, kävelin ympäriinsä, söin, kävelin, söin, kävelin. Jossain vaiheessa alkoi naurattaa koko puuha.

Lento viivästyi kolme-neljä kertaa mutta päästiin sitten viimein matkaan vähän alle 2 tuntia myöhässä. Ottaen huomioon että päivän mittaan tapasin useita matkalaisia joille oli käynyt paljon pahemmin, olen yksi päivän ns. voittajista.

Iskä ja Elli tulivat lentokentälle vastaan, ja sitten lähdettiin ajamaan. "Nyt väsyttää" on aliarvio. Saavuimme kuitenkin Jyväskylään kaikesta huolimatta. Vuhuu.

No comments:

Post a Comment